Eigen regie in zorg

Wat Eigen regie, wat betekent dat?
  Zorgverleners ervaren in de dagelijkse praktijk dat cliënten mondiger worden en eisen stellen aan de kwaliteit van de geboden zorg. Recent onderzoek geeft aan, dat de cliënt en zijn familie daarbij geen onderscheid maakt tussen medische en niet-medische handelingen in de zorg. Het vertrouwen wordt veelal bepaald door indirecte zaken zoals de opstelling van medewerkers, de manier waarop informatie wordt gegeven en vragen worden beantwoord.

In de gezondheidszorg staan we voor de grote uitdaging, hoe combineren we hoge werkdruk met goede zorg. Centraal daarin staat cliëntgericht denken en doen. Een goede hulpverlener stelt de relatie centraal, luistert goed en laat de regie of de zeggenschap over de inhoud en organisatie van hun zorg bij de cliënt en/of zijn omgeving. En voor de hulpverlener moet het inspelen op de wensen en behoeften van de hulpvrager de normaalste zaak van de wereld zijn.

Als het inspelen op de wensen en behoeften van de cliënt de normaalste zaak van de wereld wordt, heeft dit consequenties voor de houding en de attitude van zowel de hulpvrager als de hulpverlener.

Scène37 geeft juist op dit gebied trainingen, workshops en begeleidt cultuur- en verandertrajecten in de revalidatie, in verpleeghuizen, huisartsenpraktijken en ziekenhuizen.

 

Doel Alle trainingen en workshops zijn verrassend, actief, ‘veilig’ en worden vrijwel zonder uitzondering leuk en inspirerend gevonden. Er is een afwisseling van spanning en ontspanning, van luisteren en ervaren. Het combineert theorie en praktijk tot een geheel.

 

Resultaat Deelnemers worden aan het denken gezet en ervaren wat hun attitude en houding is tegenover cliënten. Dit leidt tot inzicht en bewustwording waardoor veranderingsbereidheid ontstaat. De werkvormen zijn speels, uitnodigend en sluiten aan bij de deelnemer.

 

Prijs Afhankelijk van de inhoud en vraag en het aantal te verwachten uren/ dagdelen.